Jobba som automationsingenjör efter 12 veckors skräddarsytt utbildningspaket

Har du en utbildningsbakgrund inom el och vill ta nästa kliv i karriären mot en tekniskt avancerad roll? Vill du jobba med energieffektivisering och klimatsmarta byggnader? Academic Work erbjuder nu i samarbete med Nordomatic ett skräddarsytt utbildningspaket för dig som vill jobba som Automationsingenjör inom fastigheter. Utbildningen startar 27 mars och tillsammans med 14 andra konsulter kommer du få en flygande start på dina nya karriär inom fastighetsautomation på Nordomatic och en garanterad tillsvidareanställning efter avklarad utbildning!

Utbildningsinnehåll

Intensivutbildning till automationsingenjör
Utbildningsperiod: 27 mars- 26 juni
Utbildningsplats: Academy i Kista, Stockholm
Sista ansökningsdag: 15 februari

Intensivutbildningen är specialanpassad och framtagen i nära samarbete med Nordomatic och flera utbildningsaktörer inom branschen. Utbildningen startar med en grundläggande genomgång av området fastighetsautomation med inriktning på systemfunktioner, tekniska begrepp, beteckningar, symboler och enheter inom området värme, ventilation & fastighetsstyrning. Risker och säkerhet vid arbeten i fastigheter samt energioptimering och klimatsmarta byggnader kommer vara viktiga delar inledningsvis. Du kommer även lära dig förstå flöden inom ventilations-, värme- och kylsystem  samt få en helheltsförståelse för byggprocessen från A till Ö. En stor del av utbildningen kommer bestå av PLC-programmering av apparatskåpen som styr driften av fastigheter. Utbildningen bygger på konceptet Accelerated Learning som är ett effektivt och fokuserat lärande under kort och intensiv tid. Korta genomgångar kommer varvas med praktisk tillämpning och utbildningen sker i Academys nya, specialanpassade utbildningslokaler i Kista. 

Under utbildningen kommer du bland annat gå igenom följande:

  • Introduktion till fastighetsautomation
  • Klimatsmarta byggnader och energieffektivisering
  • PLC-programmering anpassad till fastigheter
  • Ventilations-, värme- och kylsystem
  • Byggprocessen från A till Ö
  • Elritningslära
  • Självledarskap

Förutom den tekniska kompetensen kommer du även utbildas inom självledarskap för att få självinsikt i rollen som projektledare samt i coachande ledarskap. Utbildningen varvar teori och praktik och du kommer ha stöd utav erfarna och duktiga lärare samt 14 andra motiverade konsulter som också startar sina nya karriärer via detta utbildningspaket. Vi garanterar dig en tillsvidareanställning som konsult hos Academic Work efter avslutat utbildning med uppdrag på Nordomatic som har en ambition om att överrekrytera dig efter 12 månader. Utbildningen är kostnadsfri. 

 

Vem kan söka?

Du som har en gymnasial eller eftergymnasial utbildning med inriktning el samt har cirka två års erfarenhet från arbete på fältet, såsom arbete med elektronik, tele, larm, passagesystem, brandlarm eller liknande.

Efterfrågade specifika kompetenser:

  • Tekniskt intresse
  • Har goda kunskaper i svenska då utbildningen hålls på svenska och merparten av kommunikationen på företaget sker på svenska
  • B-körkort

Sök tjänsten via Academic Work här.

FAQ

UTGÅR ERSÄTTNING UNDER UTBILDNINGEN?

Utbildningen är kostnadsfri men det utgår ingen ersättning under perioden. Vi tror dock så mycket på vårt koncept att du är garanterad en anställning som konsult efter avslutad utbildning. 

VAR KAN JAG JOBBA EFTER AVKLARAD UTBILDNING?

Nordomatic söker konsulter till Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö, Jönköping, Linköping och Norrköping. Här hittar du annonser för respektive orter som du även ansöker till tjänsten via.

VARFÖR SKA JAG JOBBA SOM AUTOMATIONSINGENJÖR?

Nordomatic befinner sig just nu i en tillväxtfas och söker dig som vill vara med på deras resa för klimatets skull och jobba med klimatsmarta byggnader. De installerar och driftoptimerar energismarta automationssystem i Sveriges alla större fastigheter och gör en verklig skillnad för energianvändningen. Bland annat ansvarar de för energiförbrukningen i Tele2 Arena i Stockholm och Turning Torso i Malmö. Läs mer på www.nordomatic.se