Intensivutbildning inom teknisk projektledning 22 augusti-25 november

Academic Work i samarbete med Infratek erbjuder nu ett skräddarsytt utbildningspaket för dig som vill jobba med teknisk projektledning inom framtidens energiförsörjning. Utbildningen går av stapeln 22 augusti där du tillsammans med 14 andra konsulter kommer få en kickstart på karriären hos Infratek och en garanterad tillsvidareanställning efter avklarad utbildning!

Utbildningsinnehåll

Intensivutbildning teknisk projektledning HT16
Utbildningsperiod: 22 augusti-25 november
Utbildningsort: Energibranschens utbildningscenter i Hallsberg samt din önskade ort.
Sista ansökningsdag: 5 juni

Intensivutbildningen är framtagen i nära samarbete med Infratek och Energibranschens utbildningscenter Åsbro, vilket innebär en kvalitetssäkring av utbildningsmaterial, lärare samt deltagarnas kompetens efter avklarad utbildning. Utbildningen startar med en preparandkurs motsvarande ellära på gymnasiet för att lägga en grund inför den fortsatta kompetensutvecklingen. Därefter följer en introduktion i vad det innebär att arbeta som beredare i elbranschen. Sedan varvas utbildningsblock rörande den specifika eltekniska kompetensen med andra områden du behöver kunna hantera såsom ekonomi och miljö-/arbetsmiljö. Under utbildningen kommer du både vara på plats i Hallsberg under 11 veckor, inackorderad med helpension samt gå bredvid dina framtida kollegor under en praktikperiod om två veckor på den ort du kommer tillhöra efter utbildningen. Vi står för alla praktiska detaljer såsom mat, boende och transport under veckorna på utbildningscentret så du kan fokusera helhjärtat på utbildningen.

Under utbildningen kommer du bland annat gå igenom följande:

 • Introduktion – att arbeta som beredare, elbranschen och nätets uppbyggnad
 • Arbete på väg
 • Elteknik och arbetsmiljö
 • Starkströmsföreskrifterna
 • Schema- och ritningsläsning
 • Miljö och arbetsmiljö
 • Beredning steg 1 och 2
 • Produktionsutveckling PUTEL och kostnadskatalogen
 • Sambyggnad/samförläggning
 • Kontroll före idrifttagning
 • Markvärdering och markupplåtelse
 • Mekanisk dimensionering
 • Praktik

Förutom den tekniska kompetensen kommer du även utbildas inom ledarskap och konflikthantering för att få med dig viktiga verktyg för att kunna axla din roll inom teknisk projektledning. Utbildningen varvar teori med praktik och du kommer ha stöd utav erfarna och duktiga lärare samt 14 andra motiverade konsulter som också startar sin nya karriär via detta utbildningspaket. Vi garanterar dig en tillsvidareanställning som konsult hos Academic Work efter avslutad utbildning med uppdrag på Infratek och en ambition om överrekrytering dit efter 12 månader. Utbildningen är kostnadsfri.

Utbildningsplats

För att du ska få de bästa förutsättningarna för att lära dig ditt nya yrke har vi förlagt 11 veckor till energibranschens utbildningscenter i Hallsberg, 3 mil utanför Örebro. Här utbildas arbetskraften för hela energibranschen på ett 130 hektar stort övningsfält med ledningar och ställverk i alla spänningsnivåer. Övningsfältet är unikt i sitt slag och gör det möjligt att prova samtliga moment under utbildningen i praktiken. För de teoretiska delarna finns lektionsrum och konferenssalar. Här arbetar lärare med lång branscherfarenhet och stor kompetens.

I restaurangen serveras vällagad husmanskost tre gånger per dag och boendet ligger i direkt anslutning till övningsfältet.

Läs mer om utbildningsplatsen här.

Vem kan söka?

Du som har en eftergymnasial utbildning, gärna med teknisk inriktning samt minst två års arbetslivserfarenhet alternativ gymnasial utbildning med teknisk inriktning samt fem års arbetslivserfarenhet.

Efterfrågade specifika kompetenser:

 • Tekniskt intresse 
 • Har mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift, då merparten av kommunikationen sker på svenska både internt och externt gentemot exempelvis myndigheter
 • B körkort

Sök tjänsten via Academic Work här.

FAQ

ERSÄTTNING UNDER UTBILDNINGEN?

Utbildningen är kostnadsfri men det utgår ingen ersättning under perioden. Vi tror dock så mycket på vårt koncept att du är garanterad en anställning som konsult efter avslutad utbildning. Dessutom står vi för boende, mat och transport under veckorna på utbildningscentret.

VAR KAN JAG JOBBA EFTER AVKLARAD UTBILDNING?

Infratek söker konsulter till Stockholm (Järfälla och Västberga), Göteborg (Varekil), Malmö, Eksjö, Karlstad och Ockelbo. Här hittar du annonser för respektive orter som du även ansöker till tjänsten via.

VARFÖR SKA JAG JOBBA I ENERGIBRANSCHEN?

Energibranschen står inför en omfattande föryngring och behöver många nya medarbetare. Infrateks uppgift är att se till att den grundläggande infrastrukturen i samhället fungerar där deras dagliga arbete berör mer än två miljoner människor runtom i Norden. Nu har du chansen att vara del i detta! Läs gärna mer om energibranschen här.